Τα πιο σημαντικά εργαλεία που πρέπει να έχετε στο σπίτι σας


Έχει συμβεί σε όλους μας! Να θέλουμε να κρεμάσουμε ένα κάδρο στον τοίχο και να μην έχουμε τα απαραίτητα εργαλεία για να το κάνουμε! Είτε το σπίτι είναι καθαρά εργένικο, είτε έχετε οικογένεια, εμείς σας έχουμε όλα τα εργαλεία που πρέπει να έχετε για τυχόν εργασίες! Για να μην ζητάτε συνέχεια από φίλους και γείτονες, καλό είναι να προμηθευτείτε τα δικά σας βασικά εργαλεία τα οποία τα βρίσκετε όλα στον Ξυδέα, μέλος του Winorb Club!

Κατσαβίδια
Ένα κατσαβίδι με εναλλάξιμα άκρα είναι ό,τι χρειάζεστε για να μην σας πιάνει και πολύ χώρο μέσα στην εργαλειοθήκη, και να μην ψάχνετε απελπισμένα για το σωστό κατσαβίδι. Επιπλέον, αν ασχολείστε με μαστορέματα θα σας φανεί χρήσιμο και ένα επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι για να βιδώνετε και να επισκευάζετε πανεύκολα τα πάντα.

Διχαλωτό σφυρί
Το σφυρί είναι ένα απαραίτητο εργαλείο και για να καρφώνετε καρφιά αλλά και να τα βγάζετε με την πίσω διχαλωτή μεριά του. Ένα κλασικό σφυρί 450 γραμμαρίων είναι ό,τι χρειάζεστε.

Γαλλικά κλειδιά ρυθμιζόμενα
Καλό είναι να έχετε ένα μικρό και ένα μεσαίο. Τα γαλλικά κλειδιά χρησιμεύουν για να σφίγγετε μπουλόνια κια παξιμάδια.

Πένσα
Η πένσα βοηθάει για να αφαιρείτε καρφιά από τον τοίχο ή και γενικότερα για να κρατάτε ακίνητο κάποιο άλλο εργαλείο με τη βοήθειά της. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο το οποίο υπάρχει σε διάφορες μορφές. Πιο συγκεκριμένα έχουμε την κλασική πένσα 180 χιλιοστών, την πένσα του υδραυλικού για τετράγωνα και εξάγωνα στοιχεία και την τηλεφωνική πένσα. Επίσης υπάρχει το μικρό μυτοτσίμπιδο για ηλεκτρονικές εφαρμογές το οποίο φτάνει σε γωνίες και ρωγμές.

Τανάλια
Η τανάλια έχει παρόμοια χρήση με την πένσα και γι’αυτό το λόγο μπορείτε να έχετε ένα από τα δύο.

Σουβλί
Το σουβλί είναι ένα μυτερό εργαλείο που μοιάζει με κατσαβίδι και χρειάζεται για να ανοίγετε μικρές τρύπες (όπως για παράδειγμα σε ζώνες και παπούτσια).

Αλφάδι
Το αλφάδι είναι ένα παλιό εργαλείο που με τη βοήθεια ενός νήματος έβρισκε αν μία επιφάνεια είναι οριζόντια. Οι σύγχρονες εκδοχές του λειτουργούν με υγρό ή είναι ηλεκτρονικές. Για παράδειγμα το ξέρατε ότι το iPhone σας έχει ενσωματωμένο αλφάδι; Πηγαίνετε στην πυξίδα και σύρετε προς τα δεξιά. Μετά ακουμπήστε το κινητό σε μια επίπεδη επιφάνεια. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει στην περίπτωση που θέλετε, για παράδειγμα, να βάλετε ένα ραφάκι σε κάποιον τοίχο ή να κρεμάσετε μια κορνίζα.

Σουγιάς-πολυεργαλείο
Ένας σουγιάς πολλών χρήσεων σίγουρα θα σας χρησιμεύσει σε πολλά πράγματα και στο να κόβετε οτιδήποτε χρειάζεται.

Συρματοκόφτης
Ένας κόφτης που κόβει σύρματα είναι σίγουρα απαραίτητος κυρίως στον κήπο ή την βεράντα σας.

Μικρό πριόνι
Ένα μικρό πριονάκι είναι απαραίτητο για να κόβετε ξύλα αλλά και ό,τι άλλο δεν μπορείτε να κόψετε με το μαχαίρι.

Προστατευτικά γυαλιά ασφαλείας
Αν σας αρέσουν πολύ οι κατασκευές (κυρίως αυτές που γίνονται με ξύλο) τότε τα γυαλιά ασφαλείας είναι απαραίτητα για να προστατεύεστε όταν κόβετε ξύλο ή διάφορα άλλα υλικά.

Μεταλλικό μέτρο
Το μέτρο είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για να μετράτε διαστάσεις (αλλά και το ύψος των παιδιών σας!).

Καρφιά και βίδες
Καλό είναι να έχετε καρφιά και βίδες σε διάφορα μεγέθη. Όσο κι αν δεν πιστεύετε ότι μπορεί να σας χρειαστούν, θα έρθει κάποια στιγμή που θα τα χρησιμοποιήσετε.

Μονωτική ταινία
Μπορεί να μην είναι εργαλείο αλλά η μονωτική ταινία είναι απαραίτητη όταν θέλετε να καλύψετε προσωρινά κάποιο καλώδιο που έχει ξεφτίσει ή να τυλίξετε με αυτήν κάποια κούτα με αντικείμενα την οποία θέλετε να αποθηκεύσετε με ασφάλεια.

Μία δυνατή κόλλα
Μία κόλλα είναι 100% σίγουρο πως θα σας χρησιμεύσει και μάλιστα πιο συχνά από όσο πιστεύετε.

Τρυπάνι
Αν σας αρέσουν πολύ τα μαστορέματα τότε το τρυπάνι είναι ένα πολύ βασικό εργαλείο. Αν δεν ασχολείστε ιδιαίτερα τότε δεν σας είναι απαραίτητο.

Όλα αυτά και πολλά άλλα θα τα βρείτε στον Ξυδέα, μέλος του Winorb Club.

Xideas, Γούναρη 166, Γλυφάδα

Winorb, the new shopping style! 

Σχετικά άρθρα