Κουζίνα 2019: Οι τρεις μεγάλες τάσεις που έρχονται ολοταχώς να ανανεώσουν την κουζίνα σου


Τάσεις. Τάσεις στο σπίτι, στους καναπέδες και τα χαλιά. Στα φωτιστικά, τις δεκαετίες που ασκούν επιρροή και τα πλακάκια. Τάσεις και στο μπάνιο, το υπνοδωμάτιο και το φουαγιέ. Και φυσικά, τάσεις στην κουζίνα! Γιατί; Γιατί εκεί περνάς τόσες πολύτιμες ώρες και της αξίζει λίγο παραπάνω σημασία! Και μπορεί να έχουμε πει ότι τα trendsπάνε κι έρχονται, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να εμπνευστούμε από αυτά! Άλλωστε, ουδέν μονιμότερο του προσωρινού, όπως αποδεικνύεται από την σταθερότητα που έχουν επιδείξει “πρόσκαιρα” trends, όπως το millennial pink, το μωσαϊκό, το Danish design, τα subway tiles, το animal print και το σκανδιναβικό στυλ! Γι’ αυτό και σήμερα έχει έρθει η στιγμή να μιλήσουμε για τις μεγαλύτερες τάσεις που αναμένεται να δούμε μέσα στην επόμενη χρονιά στον χώρο της κουζίνας! Επομένως, όταν στο τραπέζι “πέφτει” το θέμα της κουζίνας, είτε για αγορά είτε για ανακαίνιση, το σίγουρο είναι πως μία εταιρεία σου έρχεται στο μυαλό! Και το όνομα αυτής; Gruppo Cucine!

Προσφέρει ανθεκτικές, υψηλής ποιότητας κουζίνες και κυρίως, με μια πολύ καλή σχέση ποιότητας τιμής. Και επειδή όταν μιλάμε για την Gruppo Cucine οι επιλογές είναι άπειρες, σε αυτό το άρθρο θα κάνουμε ειδική αναφορά για τις τάσεις το 2019, αλλά σίγουρα η ομάδα της Gruppo Cucine, μέλος του Winorb Club θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε την ονειρική κουζίνα για τον χώρο σας.

Διαχρονικά υλικά

Μέσα στο 2018, αλλά και τις προηγούμενες χρονιές, είδαμε πως μεγάλη άνοδο στις προτιμήσεις των interior designers είχαν contemporary υλικά, λεπτομέρειες, χρώματα και φινιρίσματα, όπως το terrazzo (μωσαϊκό), το Gen Z Yellow, το chevron και το 80s Memphis style. Για την ερχόμενη χρονιά, όμως, φαίνεται πως τα πράγματα καταλαγιάζουν και ότι γίνεται μια στροφή σε πιο παραδοσιακά και lux στοιχεία, όπως είναι το πολυτελές και διαχρονικό μάρμαρο, το φυσικό και σχεδόν ακατέργαστο ξύλο, οι λευκοί τοίχοι και το εξευγενισμένο βιομηχανικό μπετόν.

Μινιμαλιστικός εξοπλισμός

Μπορεί τα πάντα στις κουζίνες του 2019 να “φωνάζουν” παράδοση, ωστόσο υπάρχει και ένα στοιχείο πολύ πιο σύγχρονο απ’ ό,τι θα ήθελε… Βλέπεις, από την νέα χρονιά θα πρέπει να ξεχάσεις τα πόμολα και τα χερούλια! Όχι, δεν θα έχουμε πλήρη απουσία, αλλά πλέον το design τους θα είναι τόσο μινιμαλιστικό που θα γίνουν σχεδόν αόρατα. Ο λόγος; Με αυτό τον τρόπο δεν θα “κλέβουν” την παράσταση από τα εκλεπτυσμένα και διαχρονικά υλικά που απαρτίζουν τον χώρο!

“Αόρατος” απορροφητήρας

Ο βιομηχανικός και contemporary σχεδιασμός είχε φέρει στο προσκήνιο τους εντυπωσιακούς, σχεδόν φουτουριστικούς απορροφητήρες, οι οποίοι λειτουργούσαν κατά κάποιο τρόπο ως μέρος του décor και αναπόσπαστο κομμάτι του. Το 2019, όμως, αλλάζει ξανά τα δεδομένα και απαιτεί να κρύψουμε τους απορροφητήρες μας όσο καλύτερα γίνεται! Γι’ αυτό και θα καλύπτονται πλέον από στοιχεία που ήδη υπάρχουν στον χώρο, όπως είναι το μάρμαρο, τα πλακάκια ή το ξύλο, ώστε να μην φαίνεται απευθείας η συσκευή.

Εξερευνήστε τις μοναδικές συλλογές της Gruppo Cucine, εξαργυρώστε τα Winorb σας δημιουργώντας το περιβάλλον που ονειρεύεστε και κερδίστε ακόμη περισσότερα Winorbs!

Επισκεφτείτε το κατάστημα της Gruppo Cucine (Λεωφόρος Βουλιαγμένης 101, Γλυφάδα) για μοναδικές ιδέες και λύσεις για τον χώρο σας.

Winorb, the new shopping style!

Σχετικά άρθρα